Aerul uscat, rece, vântul și umiditatea scăzută pot provoca piele uscată, iritație și sensibilitate crescută. Astfel, îngrijirea pielii necesită o abordare delicată. Pielea dumneavoastră poate rămâne sănătoasă și protejată pe tot parcursul lunilor de iarnă dacă urmați regimul de îngrijire potrivit. Iată 7 pasi esențiali pentru îngrijirea pielii în sezonul rece, utilizând ingrediente naturale și eficiente (care se găsesc și în produsele QI Cosmetics).
- Folosiți produse naturale pentru o curățare blândă
Curățarea pielii cu un produs blând care nu o lipsește de uleiurile sale naturale este prima etapă a regimului de îngrijire. Alegeți un demachiant care conține componente naturale precum uleiul de jojoba sau de struguri. Acestea curață delicat fără a usca.
Ingrediente recomandate: Ulei de jojoba (emolient), extract de mușețel (calmant), aloe vera (hidratant și calmant).
- Exfoliere blândă, dar frecventă
Celulele moarte ale pielii, care se acumulează pe suprafața pielii, sunt eliminate prin exfoliere. Utilizarea exfolianților ușori, care nu irită pielea, este crucială în timpul iernii. Alegeți enzime din fructe sau acizi neiritanți pentru a elimina celulele moarte, fără a usca pielea.
Ingrediente recomandate: Acidul glicolic, extractul de salcie și enzimele de ananas și mango.
- Folosiți produsele de hidratare, aplicându-le în straturi
Mai întâi, trebuie folosit un ser ușor pe bază de acid hialuronic, urmat de o cremă emolientă și hidratantă. Chiar și o cremă grasă, care este compusă exclusiv din unturi și uleiuri, este o opțiune pentru pielea foarte uscată sau sensibilă. Acest ultim strat menține pielea hidratată si suplă, prin sigilarea apei in interior.
Ingrediente recomandate: Untul de shea (bogat și protector), glicerina, uleiul de maceșe și acidul hialuronic (activ hidratant puternic).
- Folosiți un ser uleios protector
Un strat exterior de ser uleios natural, cum ar fi uleiul de măceșe sau de argan, poate acționa ca o barieră împotriva vântului și a frigului. Este un pas important pentru a întări bariera naturală și pentru a opri deshidratarea pielii.
Ingredientele recomandate: ulei de măsline, ulei de migdale (emolient) și ulei de argan (protector și hidratant).
- Protectie solară, chiar și pe timpul iernii
În timpul iernii, radiațiile UV pot încă deteriora pielea, în ciuda zilelor mai scurte și a soarelui mai slab. Pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii, utilizați zilnic o protecție solară cu spectru larg, cu componente naturale.
Ingredientele recomandate: vitamina E (antioxidant puternic), oxid de zinc și dioxid de titan (filtre solare naturale).
- Atenție sporită acordată mâinilor și buzelor
În timpul iernii, mâinile și buzele sunt deosebit de vulnerabile, prin urmare, necesită protecție suplimentară și hidratare. Aplicați o cremă hrănitoare pentru ingrijirea mâinilor, ce conține ingrediente calmante și un balsam de buze ce conține si ceară de albine.
Ingredientele recomandate: unt de shea si cacao, ulei de avocado (nutritiv) și ceară de albine (protectoare).
- Mențineți pielea sănătoasă prin vitamine și dietă
Nutriția este cheia când vine vorba de îngrijirea pielii in sezonul rece. Mâncați mese bogate în acizi grași omega-3 și antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației și la păstrarea conținutului natural de umiditate al pielii. Creșteți-vă aportul de alimente bogate în vitaminele E, C și D, deoarece acestea sunt vitale pentru o piele sănătoasă.
Alimentele potrivite includ citrice (vitamina C), avocado (vitamina E), nuci și semințe (omega-3) și pește gras (vitamina D și omega-3).
Implementând acești pași simpli, îți vei putea proteja și îngriji pielea în mod natural pe parcursul sezonului rece. Asigură-te că adaptezi această rutină pentru a acoperi nevoile specifice ale pielii tale și vei obține o piele hidratată, sănătoasă și protejată de efectele iernii.
NOTĂ
Acest articol nu reprezintă un sfat sau o declarație medicală. Subiectele discutate mai sus sunt realizate după o amplă cercetare, de către un specialist acreditat în cosmetică (estetician) și un expert în formulări cosmetice organice. Îți recomandăm să consulți medicul dermatolog înainte de a iniția orice regim de îngrijire a pielii, mai ales dacă există o afecțiune dermatologica.
Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să-l distribui, menționând sursa, deoarece este un articol original. Mulțumim!
Add comment