Prin exfoliere se elimină celulele moarte din straturile exterioare ale pielii. Exfolierea corectă a tenului este benefică pentru îndepărtarea porțiunilor de piele uscată, pentru creșterea circulației sanguine, iluminarea și îmbunătățirea aspectului general al pielii. Metoda de exfoliere precum și frecvența ei se stabilesc în funcție de tipul dvs. de piele.
Pentru anumite tipuri de ten (sensibil, cuperoză, acnee cu elemente purulente ) exfolierea mecanică (cu gomaj sau perie) nu este recomandată. Pentru aceste tipuri de ten se recomandă exfolierea enzimatică (enzime din ananas, papaia, dovleac) sau cu alfa și beta-hidroxi-acizi ( acid glicolic, acid lactic, acid salicilic).
Mai jos vom vorbi despre exfolierea mecanică a tenului (cu particule abrazive). Pentru aceasta, puteți folosi fie un gomaj enzimatic cu particule fine exfoliante din struguri roșii sau chiar o mască cu argilă și ceai verde (activată cu apă/ lapte). Acest tip de exfoliere este indicată pentru tenul normal, mixt, gras sau matur.
Exfolierea corectă a tenului în 6 pași
1. Exfolierea se face pe pielea curată
Este important să va exfoliati pielea numai atunci când această este curată, fără praf sau machiaj. Altfel, pe un ten „murdar”, efolierea poate duce la blocarea sebumului și murdăriei în pori.
2. Alegeți corect exfoliantul facial
Regula de aur este de a opta pentru un exfoliant blând cu particule abrazive relativ fine. Un scrub care este plăcut la atingere este întotdeauna o alegere bună pentru pielea fetei. Deci nu: mălai, zahăr, cafea.
3. Aplicați exfoliantul pe pielea umezită ușor
Pielea trebuie un pic umezită înainte de a începe procesul de exfoliere. Apă ajută la lubrifierea pielii, micșorează frecarea și face spălarea gomajului mai ușoară.
4. Atenție la tehnică!
Scrubul se ia cu vârful degetelor și se masează, ușor, cu mișcări circulare, pe ten. Nu insistați pe nici o zonă mai mult de 15-20 de secunde. Mișcările prea insistente, apăsarea excesivă a gomajului poate deteriora pielea în loc de a face o moale, suplă și strălucitoare.
5. Nu exfoliați excesiv!
Limitați exfolierea la 1 sau de 2 ori într-o săptămâna.Nu exfoliati pielea care are erupții, răni. Permiteți-i pielii timp pentru a se restabili și a se recupera. Folosind un scrub pe pielea deja vulnerabilă poate mări problemele deja existente.
6. Hidratați & hrăniți pielea
Gomajul poate lăsa pielea uscată și o senzație de strângere. Întotdeauna, după exfoliere, continuați cu o crema hidratantă sau un serum care se potrivește tipului dvs de piele.
NOTĂ
Acest articol despre exfolierea corectă a tenului nu reprezintă un sfat sau o declarație medicală. Subiectele discutate mai sus sunt realizate după o amplă cercetare, de către un specialist acreditat în cosmetică (estetician) și un expert în formulări cosmetice organice. Vă recomandăm să vă consultați cu medicul dermatolog înainte de a iniția orice regim de îngrijire a pielii, mai ales dacă există o afecțiune dermatologica.
Dacă ți-a plăcut articolul te rugăm să-l distribui, menționând sursa, deoarece este un articol original. Mulțumim!
Add comment