De curand am discutat cu cateva cliente noi si am aflat ca nu se demachiau corect. Se spalau doar cu apa si sapun, sau doar cu apa termala – si asta doar in zilele in care se machiau. Toate clientele se plangeau ca tenul este extrem de uleios/ gras. Din acest motiv chiar exagerau cu spalarea, crezand ca astfel vor reduce din excesul de ulei prezent pe ten.
De ce nu este indicat sapunul clasic pentru spalarea tenului?
Sapunul poate dezechilibra productia normala de sebum, afecta stratul de protectie al epidermei si chiar des-hidrata. Cu timpul pielea poate deveni excesiv de uscata si se rideaza mult mai rapid.
Pielea de pe ten este mai sensibila decat cea pe corp, iar un sapun obisnuit este in general mult prea dur.
Majoritatea sapunurilor contin detergenti care ii fac ph-ul alcalin. Aplicate pe ten pot dezechilibra mantaua acida a pielii.
Un alt factor de tinut cont: la suprafata pielii se afla mizerie (si machiaj), sebum dar si lipide benefice sanatatii pielii si o flora bacteriana benefica. In urma spalarii cu sapun, pielea este curatata de tot uleiul de la suprafata epidermei si da senzatia ca este foarte stransa/ intinsa si uscata. Eliminand si flora bacteriana benefica, este deschisa calea atacului diferitior germeni.
Recomandarea cosmeticianului si a expertului in formulari cosmetice
Produsele de curatare se aleg in functie de tipul tenului. Feriti-va de produse ce contin SLS, parabeni, coloranti sau parfumanti sintetici (acestia sunt adaugati pentru a masca mirosul sapunului sau al demachiantelor din comert).
Pentru tenuri care nu se machiaza pe perioada zilei:
Demachierea corecta ar fi: pe tenul umezit cu apa, se aplica laptele demachiant (ales in functie de tipul tenului) cu miscari circulare, ascendente. Se demachiaza si chiar se insista pe conturul ochilor, mai ales daca exista mascara/ tus/ creion. Cu ajutorul unei dischete (comprese de tifon moale) umezite se curata toata crema de pe ten.
In urma demachierii se foloseste un tonic/apa florala si o crema hidratanta.
Pentru tenuri care au machiaj (mai ales cel waterproof/ creme colorate / creme de protectie solara):
Se recomanda tehnica dublei curatari (double cleanse). Pe tenul umezit se aplica un ulei demachiant, cu miscari circulare, de masaj. Excesul se indeparteaza cu o discheta demachianta umezita. Se repeta acest pas, pana cand discheta ramane curata. Abia in acest moment se trece la demachierea clasica (cu lapte demachiant). Urmati pasii de mai sus.
In cazul in care pielea ta este uleioasa si/ sau predispusa la acnee cea mai buna combinatie de produse QI Cosmetics este:
Pentru un ten sensibil, uscat, matur iti indicam demachierea cu urmatoarele produse QI Cosmetics:
Daca ti-a placut articolul te rugam sa-l distribui, mentionand sursa, deoarece este un articol original. Multumim!
Leave a reply