Ce este Acidul hialuronic
Cunoscut si sub numele de hialuronan, este o componenta principala a matricei extracelulare, o substanta limpede, lipicioasa, produsa in mod natural de corp. Este un glicozaminoglican natural, gasit in intregul tesut conjunctiv al corpului. Glicozaminoglicanii sunt carbohidrati lungi neramificati sau zaharuri, numite polizaharide. Cele mai mari cantitati din acesta se gasesc in piele, tesut conjunctiv si ochi. Concentratia sa creste atunci cand exista daune care trebuie reparate.
Functia sa principala este de a retine apa pentru a mentine tesuturile bine lubrifiate si umede.
Prin procesul natural de imbatranire, expunerea la radiatiile ultraviolete ale soarelui, fum de tutun si poluare se poate reduce cantitatea de acid hialuronic din piele. Pe masura ce pielea devine mai putin hidratata, incep sa se dezvolte liniile fine. Se estimeaza ca pana la varsta de 50 de ani, corpul a pierdut aproape jumatate din acidul hialuronic pe care il avea la nastere!
Beneficii acid hialuronic pentru ten
- Are un rol cheie in vindecarea ranilor. Regleaza nivelul de inflamatie si semnalizeaza organismului pentru a construi mai multe vase de sange in zona deteriorata.
- Promoveaza o piele mai sanatoasa si mai supla
- Amelioreaza pielea uscata, reduce aspectului liniilor fine si a ridurilor.
- Ajuta la uniformizarea culorii pielii si reduce aspectul pigmentarilor.
- Functioneaza ca un umectant si „prinde” moleculele de apa la suprafata pielii pentru a o mentine supla si hidratata.
- Previne pierderea de apa trans-epidermica (TEWL) – incetineste viteza cu care se evapora apa.
Care e cel mai bun acid hialuronic pentru fata si piele
Eficienta acidul hialuronic pentru piele are legatura cu greutatea si concentratia sa moleculara. Greutatea moleculara se refera la masa sa sau la cat de mare este molecula de acid hialuronic. Aceasta se masoara in unitati de masa atomica unificate, sau dalton pe scurt.
La QI Cosmetics folosim o combinatie de acid hialuronic de 2 greutati moleculare pentru a-i mari eficienta.
Greutate moleculara mare (HMW) HA = 1,0 – 1,5 milioane de daltoni (1000 – 1.500 kDa)
Greutate moleculara mica (LMW) HA = 0,8 – 1,0 milioane de daltoni (800 – 1000 kDA)
Cosmetice naturale organice cu acid hialuronic pentru fata: ce produs este potrivit pentru dvs.?
Acidul hialuronic are o varietate de utilizari. Multi oameni il iau ca supliment, dar este utilizat si in seruri topice, picaturi oftalmice si injectii.
Este un ingredient activ important, folosit intr-o multitudine de produse cosmetice. Aflati mai multe despre produsele de ingrijire a pielii naturale QI Cosmetics, formulate cu acid hialuronic, astfel incat sa o puteti alege pe cea mai buna varianta pentru pielea dvs.
Ser cu acid hialuronic, vitamina C si proteine din matase
Formulat cu acid hialuronic si proteine din matase, ofera hidratare puternica si ajuta la restabilirea pielii deteriorate. Contine o combinatie puternica de vitamine, antioxidanti si proteine, pentru un ten mai tanar si mai luminos. Utilizat zilnic, va poate imbunatati textura si luminozitatea pielii.
Crema oil free cu acid hialuronic, niacinamida si acizi din fructe
Nu contine ulei, ofera hidratare, reduce aspectul dilatat al porilor si calmeaza pielea afectata de acnee. Formulata pentru a hidrata si a calma pielea acneica, combina acidul hialuronic, niacinamida (vit B3) si acizii AHA din fructe.
Lotiune tonica cu 7% acid glicolic
Lotiunea tonica cu acid glicolic combina beneficiile exfoliante ale acidului glicolic cu active botanice hidratante si calmante, pentru a sustine procesul de reinnoire naturala a pielii. Infuzat cu acid hialuronic si substante botanice linistitoare, tonerul lumineaza, hidrateaza si curata pielea.
[ Citeste și: Produse cosmetice naturale QI Cosmetics ]
NOTA
Acest articol nu reprezinta un sfat sau o declaratie medicala. Subiectele discutate mai sus sunt realizate dupa o ampla cercetare, de catre un specialist acreditat in cosmetica (estetician) si un expert in formulari cosmetice organice. Va recomandam sa va consultati cu medicul dermatolog inainte de a initia orice regim de ingrijire a pielii, mai ales daca exista o afectiune dermatologica.
Daca ti-a placut articolul te rugam sa-l distribui, mentionand sursa, deoarece este un articol original. Multumim!
Add comment