Secretul unul ten sănătos, fără acnee? Program de îngrijire în 3 pași:
1. Reducerea inflamației şi a bacteriilor din pori
2. Creşterea ratei de exfoliere celulare
3. Refacerea (repararea rănilor) și hrănirea pielii
![acnee](https://qicosmetics.ro/wp-content/uploads/2022/08/acnee11.jpg)
Bariera de protecție a pielii are mai multe funcții. Te protejează de: iritație, inflamație și infecție, deshidratare, toxine, poluare, raze ultraviolete. Uneori acest strat protector se poate compromite datorită stilului de viață, dietei, utilizării produselor de îngrijire greșite , anumitor medicamente sau expunerii la soare. Repararea acestei bariere de protecție și restabilirea învelişului acid al pielii trebuie să fie prioritară în rutina noastră de îngrijire cosmetică.
Reducerea bacteriilor și a inflamațiilor
Bacteriile se dezvoltă în medii cu oxigen scăzut. Ele dezvoltă un perete celular gros pentru a se proteja (hiper-keratoza). Astfel crește inflamația și potențialele infecții. Bacteriile contribuie la formarea de pustule, papule, chisturi și noduli.
Ingrediente active cu rol demonstrat de reducere a bacteriilor de la suprafața pielii: acid salicilic, acid mandelic, acid azelaic, extract de ceai verde.
Inflamatia este cauzată de bacterii sau răni. Infectarea rănilor asociate cu acneea este însoțită de eritem (roșeață) și edem (umflare/ inflamare). Această inflamare poate agrava acneea și contribuie la apariția cicatricilor.
Ingrediente active cu rol demonstrat de reducere a inflamației: acid salicilic, extract de ceai verde, bromelaină, ulei esențial de tea-tree (arbore de ceai), aloe vera, bisabolol, acid azelaic, extract de lemn dulce (licorice).
Click aici pentru a vedea recomandările noastre de produse pentru ingrijirea unui ten acneic.
[ Citeste și: Rutina corecta de ingrijire a tenului]
Creșterea exfolierii pielii
Foliculii (porii) devin înfundați din cauza supraproducției de sebum combinată cu acumularea de celule moarte la suprafața pielii (hiper-keratoza). În acest pas, alegem ingrediente ce ajută la exfolierea superficială a pielii. Astfel, se mărește rata de reînnoire celulară, se diminuează acumularea de celule moarte la suprafața pielii, previne formarea micro-comedoanelor și permite oxigenului să pătrundă în foliculi și pori.
![ten acneic](https://qicosmetics.ro/wp-content/uploads/2022/08/ten-acneic.jpg)
Ingrediente active cu rol demonstrat de exfoliere a pielii/ măresc rata de reînnoire a pielii : acid glicolic, acid salicilic, acid mandelic, particule exfoliante (gomaj), vitamina A, argilă, enzime.
Click aici pentru a vedea recomandările noastre de produse pentru exfolierea pielii.
[ Citeste și: 6 pași pentru exfolierea corectă a tenului]
Refacerea (repararea rănilor) și hrănirea pielii
În primul rând, este important să nu stoarceți coșurile acasă. Acestea pot fi extrase numai la specialist (cosmetolog/ dermatolog) pentru a va asigura că nu este lezată pielea suplimentar.
Este importantă o rutină corectă de îngrijire a pielii, în funcție de faza acneei în care va regăsiți. În această faza ne concentrăm pe refacerea epidermei (refacerea barierei de protecție) și reducerea hiper-pigmentării post-inflamatatorii.
Ingrediente active cu rol demonstrat de vindecare/ refacere a barierei pielii – niacinamida, acid hialuronic, tocoferol (vitamina E), panthenol, oxid de zinc.
Click aici pentru a vedea recomandările noastre de produse pentru normalizarea pigmentului pielii.
NOTĂ
Acest articol nu reprezintă un sfat sau o declarație medicală. Subiectele discutate mai sus sunt realizate după o amplă cercetare, de către un specialist acreditat în cosmetică (estetician) și un expert în formulări cosmetice organice. Vă recomandăm să vă consultați cu medicul dermatolog înainte de a iniția orice regim de îngrijire a pielii, mai ales dacă există o afecțiune dermatologica (ten acneic).
Nu există un produs miracol care să ofere o rezolvare instantanee a problemelor pielii. Rezultatele se obțin doar prin utilizarea consecventă. Încearcă să folosești un produs timp de cel puțin 6 săptămâni, o dată sau de două ori pe zi, pentru a observa o diferență sau o îmbunătățire notabilă.
Tu ai o rutină corectă de îngrijire a tenului, care a dat rezultate bune? Împărtășește-o cu noi!
Dacă ți-a plăcut articolul despre ingrijirea unui ten acneic, te rugăm să-l distribui, menționând sursa, deoarece este un articol original. Mulțumim!
Add comment